Bezienswaardigheden in Oost Amerika

rondreis Oost Amerika

Heb jij plannen voor een rondreis Oost Amerika? Bekijk hieronder de belangrijkste bezienswaardigheden in Oost Amerika en bekijk ze in het echt tijdens een rondreis! 

rondreis Oost Amerika

New York

Hét hoogtepunt van een rondreis Oost Amerika is New York. Eens in je leven moet je in deze wereldstad geweest zijn. Bewonder alle lichtgevende reclameborden op Times Square, bewonder een musical op Broadway, maak een fietstocht door het groene Central Park, ga met een lift naar het observatieplatform van Empire State Building, sta stil bij de gebeurtenissen bij Ground Zero en ga met de boot naar Liberty Island om dichtbij het Vrijheidsbeeld te komen. Je ziet het al… in New York hoef je je geen moment te vervelen! Je kunt New York als aparte stedentrip van één week bezoeken óf als tussenstop van ongeveer 3 dagen tijdens een rondreis door Oost Amerika. 

Boston

In Boston ervaar je een mix tussen oude en nieuwe bezienswaardigheden. Bosten is een van de oudste steden van Amerika en in de loop der jaren aangevuld met moderne bezienswaardigheden. Loop de populaire Freedom Trail. Deze wandelroute door het centrum is 4 kilometer lang en brengt je naar de mooiste plekken van de stad. 

Niagara Falls

Op de grens met Canada vind je één van de grootste natuurwonderen ter wereld: de Niagara Falls! Per minuut stroomt er een duizelingwekkende hoeveelheid liters water de diepte in vanaf diverse watervallen. Bekijk de watervallen van zeer dichtbij met een wandeltocht over houten paden en bruggen. Hiermee kun je zelfs achter de watervallen komen. Een andere optie is een boottocht naar de voet van de watervallen. Trek zeker een poncho aan, want hier krijg je een nat pak van! 

Washington

De hoofdstad van Amerika mag je natuurlijk niet overslaan tijdens je rondreis. Washington heeft ontzettend veel bezienswaardigheden die jij kunt bekijken. De belangrijkste bezienswaardigheid van Washington is het Witte Huis. Dit is het verblijf van de Amerikaanse president. Op een steenworp afstand hiervan ligt de National Mall. Aan dit grote stadspark liggen veel monumenten, waaronder het Lincoln Memorial, Albert Einstein Memorial, Martin Luther King Memorial en Jefferson Memorial. Ook aan de National Mall grenst het Capitool. De ideale manier om dit stadspark en haar monumenten en bezienswaardigheden te bekijken is met een huurfiets. Ook Arlington, een begraafplaats van veteranen, zal indruk op je maken in Washington. 

Acadia National Park 

Oost Amerika kent veel steden, maar ook zeker uitgestrekte natuurgebieden. Acadia National Park heeft veel beken, bossen, meren en bergen. Zowel met een huurauto als te voet kun je routes door het natuurpark afleggen. Voor de kust van Bar Harbor kun je een bootexcursie maken naar walvissen die voor de kust rondzwemmen. 

Cape Cod

Cape Cod is een belangrijke kustregio aan de oostkust. Op de rustige stranden van deze eilandengroep kun je heerlijk uitwaaien. Je bereikt de archipel met een ferry vanuit het vasteland. Op veel eilanden kun je een fietstocht langs de stranden, de zee en de talloze vuurtorens maken. De belangrijkste eilanden zijn Nantucket Island en Martha’s Vineyard. 

Klaar om een rondreis te boeken? 

Ga dan op zoek naar een Amerika specialist. Dit is een reisadviseur die zeer bekend is met het oosten van Amerika. Een reisprofessional kan je uitgebreid advies geven over hoe jij een zo mooi mogelijke rondreis kunt beleven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.