Een bus ombouwen tot vakantiebusje!

Wie droomt er nou niet van een busje waarmee je de hele wereld over kan reizen zonder afhankelijk te zijn van hotels of verblijven? Het ombouwen van een busje vergt alleen wel enige kennis en tijd. Allereerst is het belangrijk om erachter te komen welke busjes in eerste instantie geschikt zijn om om te bouwen. 

Een bestelbus ombouwen

Dit is de ideale bus om te gebruiken als vakantiebusje. En dat kunnen we ook zien in de populariteit van de vakantiebusjes. Het wordt steeds meer een trend om een eigen bestelbus om te bouwen tot vakantiebusje. Je bespaart er namelijk ontzettend veel geld mee en je kunt de eigen indeling volledig zelf bepalen! 

Een oldtimer

Een oldtimer kent al iets meer gebreken waardoor het met deze busjes nog belangrijker is om de kwaliteit te optimaliseren. Laat een oldtimer stralen bij een straalbedrijf en vervang de onderdelen die niet goed werken. Doe allereerst ook kennis op over deze auto’s voordat je begint met sleutelen. We snappen dat een oldtimer net even iets meer karakter heeft dan een normale bestelbus. Het heeft inderdaad wel zijn charmes die je goed kan verwerken in het interieur.

Tips voor de keuze van een bus

Het kiezen van de juiste bus is misschien wel de belangrijkste keuze voordat je begint met het ombouwen. Wij geven je daarom graag een aantal tips om op te letten bij de aankoop. Let allereerst op het gewicht van de bus. Met rijbewijs B mag je namelijk alleen in voertuigen rijden onder de 3.500 kg. Als je weinig verstand hebt van autotechniek, kun je het beste iemand meenemen die dit wel heeft. Hiermee kun je namelijk nagaan of de bus wel geschikt is om om te bouwen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.