Even helemaal tot rust komen? Dat kan bij uitstek op Vlieland

27vakantiedagen.nl

Als je binnenkort vakantie hebt en je deze periode het liefst op een rustgevende en ontspannende plek wilt doorbrengen, dan zou je eens kunnen overwegen om op Vlieland vakantie te vieren. Vlieland is het kleinste en vermoedelijk ook het rustigste eiland van de Waddeneilanden. Je kunt hier dus gerust wandelingen maken zonder veel mensen tegen te komen. Al fietsend kun je bovendien gemakkelijk het hele eiland zien. Je zult dan zien dat het landschap van Vlieland nog verrassend divers is. Naast de onvermijdelijke grote stranden vind je op Vlieland bossen en duinlandschappen. Verder is er met Oost-Vlieland een heel gemoedelijk en fraai plaatsje te bezoeken.

Strandliefhebbers opgelet!

Voor strandliefhebbers is Vlieland zonder twijfel een waar paradijs. Het eiland beschikt over tientallen kilometers strand, vooral aan de west-, noord- en oostkant van het eiland. We kunnen er hierbij niet omheen dat zandplaat de Vliehors het meest indrukwekkend is. Het hele zuidwestelijke deel van Vlieland bestaat in feite uit deze zandplaat, die gerust enkele kilometers breed is. Als je een familiestrand prefereert, oftewel een strand met meerdere zonaanbidders en ook mogelijkheden om eten en drinken te kopen, is het echter logischer dat je het Havenstrand of strandovergang Stortemelk bezoekt. 

27vakantiedagen.nl

Autovrij

Een doorslaggevend aspect waarom Vlieland zo’n rustgevend eiland is, is het feit dat er geen auto’s zijn toegestaan op dit eiland. Ja, sporadisch rijden er wel auto’s of busjes. Dit zijn echter louter lokale vervoersbusjes en eventueel voertuigjes om lokale winkels te bevoorraden. Maar verder tref je dus geen gemotoriseerd verkeer aan op Vlieland. Je dient je eigen auto dan ook op het vasteland van Nederland te laten staan als je Vlieland bezoekt. Hier zul je geen spijt van krijgen, want je zult vanzelf merken hoe prettig autovrije straten en wegen eigenlijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.